Rak horoskop

Rak- znamenje

Nekdo, ki je zelo previden in ima rad lepe stvari, svobodo, prijetne ljudi. Nekdo, ki sicer tudi zna ob določenih situacijah v življenju »ugrizniti« in se zelo posveča svoji družini in prijateljem. Znamenje, ki sicer velja za hladno, pa vendar kljub vsemu dokaj svojeglavo. Rak. Prijazen rakec bo sicer vedno odlična družba in se bomo z njim lahko tudi zelo zabavali. Zna biti neprijeten, ko se počuti ogroženega. Pri rakcih je posebnost ta, da so sicer zelo mirni in odlični poslušalci. Morda bi celo lahko rekli, da nekaj časa le opazujejo in ocenijo morebitne posledice, šele takrat ukrepajo.

Ker so izredno previdni in želijo vedno prej vedeti, v kaj točno se spuščajo. Ne želijo tvegati ali pa izgubiti. Cenijo vse tisto kar imajo in jim je pomembno, da jih drugi ljudje vidijo kot sposobne in uspešne. Rak se bo vedno odločil raje za preverjeno kot novo. Pa ne zato, ker ne boi želel sprejeti izziva, pač pa za to, ker ne želi tvegati, da se nekaj ne bi izšlo. Sicer prenesejo poraze v tišini in le malokdaj pokažejo svoje počutje. Razen če so med ljudmi, za katere jim je mar. Namreč, raki zelo skrbijo za svojo družino in nasploh za svoje bližnje. Potrebujejo čas, da nekoga vzljubijo, ko pa ga, pa so odličen prijatelj ali partner. Ko se rak nečesa naveliča, ne moremo pričakovati, da bo to ponovno vzljubil. Izgubljena čustva so zanj izgubljena, pa čeravno se bo močno trudil ne takoj omagati in bo skušal stvari popraviti.

Na kocu se pa le izkaže, da vsekakor ni sposoben obnavljati že uničeno. Čeprav nima močno rad presenečenj in novosti, se bo raje podal na to pot, kakor, da bi moral popraviti nekaj, za kar ima občutek, da je nesmiselno. Enostavno ne želi izgubljati časa, ko pa je na svetu toliko pomembnih in zanimivih reči, da bi sam nadaljeval ali popravljal tisto, za kar obstaja možnost, da bi se spet pokvarilo.