Kako potekajo instrukcije

Kako potekajo inštrukcije?

October 16th, 2015 | Author: admin

Inštrukcije lahko potekajo na različne načine. Poleg klasičnih inštrukcij, ki potekajo individualno po eno šolsko uro ali več naenkrat enkrat ali večkrat tedensko, poznamo tudi inštrukcije, ki potekajo v obliki skupinskih tečajev ter učno pomoč v obliki rešenih matematičnih, fizikalnih, statističnih, elektrotehničnih in drugih nalog z jasno razvidnimi postopki. Marsikomu namreč že samo to pomaga, da izboljša svoje razumevanje določenega predmeta ali snovi, saj mu težave povzroča točno določen problem, ki ga ne razume. Če pa poleg rešitev nalog potrebujete še razlago, potem si boste morali vzeti čas za nekaj uric z inštruktorjem.

Individualne inštrukcije matematike, fizike, elektrotehnike ali drugih predmetov omogočajo največjo prilagoditev učencu, njegovemu predznanju, osebnosti in načinu učenja. Razlaga je tako oblikovana posebej za določenega učenca, tako da jo bo razumel in mu bo pomagala še pri nadaljnjem učenju. Na individualnih inštrukcijah učencu priskrbimo tudi posebej v ta namen oblikovano gradivo, ki ga učenec odnese domov in si z njim lahko pomaga tudi kasneje pri samostojnem delu. Gradivo je delo naših inštruktorjev in zasnovano tako, da na kar se da jasen in strnjen način predstavi učno snov.

Čas trajanja inštrukcij in to, kolikokrat tedensko bodo potekale, se določa sproti oziroma glede na želje in potrebe učenca. Pri skupinskih tečajih se o poteku dogovorimo z vsemi tečajniki. Navadno gre za manjše skupine, ki imajo isti interes, na primer učenje za ustni del iz matematike na maturi ali določen izpit na fakulteti, saj so le s skupnim ciljem takšne inštrukcije lahko uspešne. Cena je odvisna od tega, za kakšne inštrukcije gre. Učencem se pri učenju za šolske predmete splača zakupiti večje število uro naenkrat že vnaprej, saj je cena tako nižja. Za posebne želje smo se pripravljeni prilagoditi in oblikovati poseben program za določene specifične potrebe nekega učenca ali skupine. Kontaktirajte nas in se prepričajte o naši strokovnosti in o tem, da lahko prav vsakega naučimo česarkoli!