Naravna kozmetika in kreme za obraz

Sanjate o negi obraza, ki bo končno odstranila vaše nepopolnosti in druge rdečice? Želite preizkusiti najnovejše lepotne novosti?

Pomagali vam bomo najti vse vaše referenčne lepotne izdelke, od klasične čistilne rutine – tiste, ki vašo kožo naredi mehko in hidratizirano – do globinskega čiščenja – do končno poslavljanja od mozoljev, ogrcev in drugih komedonov. S tisočimi komentarji vam bo dan pravi nasvet, da končno najdete čudežno kremo za predel okoli oči ali revolucionarno nego proti staranju. Ne glede na to, ali imate radi zelene ali ekološke izdelke, naravne sestavine ali bolj tehnološke formule, poiščite najboljše izdelke za nego obraza, saj veste” samo najboljše je dovolj dobro za vas”.

NARAVNA KOZMETIKA

Naravna kozmetika je pametno načrtovana in vsebuje sestavine, ki so koži prijazne. Običajno gre za snovi, pridobljene iz narave, ki so v nadaljevanju obdelane s kemijskimi ali fizikalnimi procesi. Surovine, ki jim pravimo naravna kozmetika so le redko uporabljene v njihovi originalni obliki. Najpogosteje se uporabljajo njihovi izvlečki, ki so pridobljeni s parno destilacijo.  Izvlečki morajo biti očiščeni, izolirani in pametno preoblikovani, postopki pa ne smejo spreminjati originalne kemijske strukture naravnih sestavin.

Naravna kozmetika je sestavljena iz zmesi, katerih sestava je odvisna od vrste in izvora surovin, ter ekstrakcijskega postopka. Najbolj pogosta in najbolj znana oblika je parna destilacija, kjer je približno 200kg rastlinskih cvetov potrebnih za destilacijo  1l eteričnega olja.

Naravna kozmetika iz olja sivke  se uporablja v kozmetične, dermatološke in terapevtske namene. Ime izhaja iz latinske besede lavare kar pomeni, umivati se. Na splošno se uporablja v kozmetični industriji v številnih vrstah mil, šamponov, losjonov, detergentov in krem za nego. Eterično olje iz Lavandula Angustifolia je tudi pri aromaterapiji prepoznana kot celovit relaksant,  anti-oksidativno in protimikrobno sredstvo. Znano je predvsem, da je olje sivke protibakterijsko, protiglivično, protivnetno ter, da se uporablja za razkuževanje kože in lasišča, za zdravljenje opeklin, pikov žuželk in še veliko več.

Naravna kozmetika – zelo priznan pripomoček izdelan iz cvetov sveže nabrane rastline je hidrolat.

Parna destilacija cvetov poteka, ko je rastlina na vrhuncu cvetenja v neposredni bližini nasadov. Zelo pomembno je, da od žetve do destilacije sveže nabrane rastline ne mine več kot ena ura, saj se le tako lahko zagotovi hidrolat visoke kakovosti brez dodajanja konzervansov.  Naravna kozmetika in tako pridobljen hidrolat obdrži vse aktivne učinkovine, ki jih pripisujemo rastlini, le v manjših koncentracijah. Ta aromatična voda očisti mastno in težavno kožo, pomirja pordelost in draženje, ter obnavlja suho in zrelo kožo.

Naravna vlažilna krema za obraz

Trdno verjamemo v bolj naravno in angažirano lepoto. Naše poslanstvo: ponuditi vam alternative, ki bolj spoštujejo vaše telo, pa tudi okolje. Da bi vam ponudili le najboljše, smo sodelovali s toksikologinjo, strokovnjakinjo za tveganja kozmetičnih izdelkov in poznano novinarko in privrženko naravnega.

Pomagali so nam, da smo zadevo uredili in tudi vam pomagali, da boste videli bolj jasno katera je prava vlažilna krema za obraz. Minimalni odstotek : v naši izbiri in v skladu s pravili o regulativnem organu za oglaševanje smo se odločili dati prednost izdelkom, ki so pripravljeni z najmanj 95 % sestavin naravnega izvora. Naravna vlažilna krema za obraz mora biti v embalaži, ki jo je mogoče reciklirati : v naših očeh je paket izdelka prav tako pomemben kot njegova formula. Zdi se nam očitno, da vam ponudimo naravne izdelke z recikliranimi pakiranji, ki so bolj spoštljivi do planeta.

Resnične zaveze : dali smo prednost pogoju, da vlažilna krema za obraz pripada blagovni znamki, ki se resnično zavezuje okolju in vrednotam, ki so nam blizu. Odločili smo se, da bomo izključili vse izdelke, ki vsebujejo sestavine, ki niso v skladu z našimi prepričanji. Vlažilna krema za obraz, ki bi  lahko predstavljala skrb za okolje, zdravje ljudi ali alergije ne more biti prava izbira.

Vlažilna krema za obraz krepi kožno pregrado za +47,9 %: koža je navlažena, mehkejša, gladka in vidno bolj zdrava.