instrukcije-za-srednje-sole

Inštrukcije za srednje šole

Kar nekaj profesorjev matematike in fizike, po diplomi kar dolgo ne najde zaposlitve, zato se pogosto odločijo za samostojno dejavnost: inštrukcije za srednješolce. Že v času študija jih veliko inštruira otroke znancev in družinskih prijateljev, ki sta jim matematika in fizika povzroča težave, in je pri tem zelo uspešna. Ker redne zaposlitve v šolstvu ni, povpraševanja po inštrukcijah pa je bilo vedno dovolj, se jih torej veliko odloči, da pozabi na javno šolstvo in se odloči za samostojno pot. Inštrukcije za srednješolce so namreč posel, kjer povpraševanja gotovo ne bo zmanjkalo, še zlasti ne za predmeta kot sta matematika in fizika, saj veljata za ena izmed težjih.

Inštrukcije za srednješolce sprva nudijo sami, nato pa se nekateri odločijo celo za širitev dejavnosti, saj ugotovijo, da so pri srednješolcih pogosto potrebne tudi inštrukcije iz kemije, na njih pa se je obrača tudi vse več dijakov in študentov, ki so potrebovali inštruiranje iz področja elektrotehnike. Ker se je na kemijo treba dobro spoznati, povpraševanja po inštrukcijah elektrotehnike pa je zelo zahtevna in drugačna od matematike in fizike oziroma je bilo nekaj snovi za študente višjih letnikov tudi prezahtevne, tako začnejo sodelovati še z drugimi ponudniki inštrukcij, ki pa se po navadi sporazumejo za pogodbeno sodelovanje.

In zakaj so inštrukcije za srednješolce ter tudi študente področje, kjer dela ne bo zmanjkalo? Predvsem zato, ker potreben popolnoma individualni pristop. Že med študijem je hitro razvidno, da dijaki precej različno dojemajo snov – nekateri hitreje, drugi počasneje. In pri tistih, ki so razumeli snov počasneje, je pogosto potreben prav osebni pristop s prilagojeno razlago, pa da je težava hitro odpravljena in snov osvojena. Tako so inštrukcije za srednješolce dejansko tisti individualni pristop, ki prinaša rezultate.